Пропускане към основното съдържание

LibreCad, отлично безплатно приложение с отворен код за CAD дизайн

LibreCAD е безплатно CAD приложение с отворен код (компютърно подпомогнато проектиране) за 2D проектиране

LibreCad, отлично безплатно приложение с отворен код за CAD дизайн

LibreCAD е разработен от разклонението на QCad Community Edition. Разработката на LibreCAD се базира на библиотеките Qt4 и може да се изпълнява на различни платформи по идентичен начин.

Има много потребители на LibreCAD по целия свят, програмата е достъпна на повече от 20 езика и за всички основни операционни системи, включително Microsoft Windows, Mac OS X и Linux.

LibreCad, отлично безплатно приложение с отворен код за CAD дизайн

Относно LibreCAD

FreeCAD е 2D-CAD приложение, пълно с функционалности и с някои големи предимства:

Безплатен и с отворен код: с това потребителят няма да се притеснява за лицензи или месечни или годишни абонаментни разходи.

Многоезичност: Приложението е достъпно на голям брой езици, като много други се добавят непрекъснато.

Безплатно: Програмата е лицензирана от публичния лиценз GPLv2 и следователно всеки може да я използва, персонализира, променя и разпространява отново.

Общност: LibreCAD е проект, ръководен от общността и разработката е отворена за нови таланти и нови идеи.

Също така сам по себе си, софтуерът се тества и използва ежедневно от общност от потребители, големи и посветени; С това те също могат да се включат и да повлияят на бъдещото му развитие.

Голяма част от интерфейса и концепциите за използването му са подобни на тези на AutoCAD, което прави използването му по-удобно за потребители с опит в този тип комерсиални CAD програми.

LibreCAD използва файловия формат AutoCAD DXF вътрешно и за запазване и импортиране на файлове , както и позволява експортирането им в различни формати.

LibreCAD е доста напреднал за безплатен CAD софтуер с отворен код, позволяващ контрол на слоевете и сложни процеси за избор на елементи.

LibreCad, отлично безплатно приложение с отворен код за CAD дизайн

Сред основните характеристики на LibreCAD, които можем да подчертаем, намираме:

  • Многоезичен интерфейс.
  • Не консумира много ресурси.
  • Съдържа доста инструменти.
  • Бърз и лесен монтаж.
  • Поддържа слоеве.
  • Поддръжка на DWG формат
  • Мулти платформа.
  • Има голяма общност, която предоставя поддръжка, както и много уроци за използване в мрежата.

Линк към официален саит на LibreCad може да намерите тук.

Популярни публикации от този блог

FreeCAD - Вашия личен софтуер за триизмерно моделиране

Създаден за вашите нужди FreeCAD е проектиран да покрие широк спектър от приложения, включително продуктов дизайн, машиностроене и архитектура. Независимо дали сте любител, програмист, опитен CAD потребител, студент или преподавател, с FreeCAD ще се почувствате като у дома си. Свободата да проектирате това, което искате FreeCAD е параметричен 3D софтуеър с отворен код , създаден за проектиране на триизмерни обекти от реалния живот във всякакъв размер. Параметричното моделиране ви позволява лесно да модифицирате своя дизайн, като се върнете в историята на вашия модел и промените параметрите му. Създаден за изграждане на реалния свят FreeCAD е създаден предимно за проектиране на обекти за реалния свят. Всичко, което правите в FreeCAD, използва реални единици, било то микрони, километри, инчове или футове или дори всяка комбинация от единици.  Високоефективни безчеткови двигатели (BLDC) за авиационни апликации проектирани с FreeCAD,  flyelectro.com FreeCAD предлага инструменти за произво

4 добри и безплатни софтуерни решения за изготвяне на файлове за лазерно рязане

Лазерното рязане на материали е процес, който изисква висока точност и прецизност. Затова, изборът на подходящия софтуер за дизайн и рязане е от решаващо значение за успешното изпълнение на проектите. В тази статия ще разгледаме някои от най-добрите отворени програми за дизайн на лазерно рязане, които можете да използвате. FreeCAD е отворен софтуер за 3D дизайн, който предоставя мощни инструменти за създаване на сложни модели. С помощта на FreeCAD можете да създадете модели за лазерно рязане на материали, като дърво, пластмаса и метал. Също така, софтуерът позволява да използвате различни формати за файлове, като DXF, SVG и други. LibreCAD е безплатен, отворен софтуер за 2D дизайн, който предоставя мощни инструменти за дизайн на лазерно рязане на различни материали. Този софтуер е лесен за използване и предлага възможност за създаване на сложни векторни изображения. LibreCAD е съвместим с множество формати за файлове, като DXF, SVG, PDF и други. Inkscape е отворен софтуер, който пре

Salome-Meca - изчерпателно решение с отворен код

Salome-Meca е комплексно решение с отворен код за провеждане на симулации на механични системи, което включва мощен инструментариум за предварително проектиране, мрежово генериране, решаване на задачи и визуализация на резултатите. Това решение е резултат от сътрудничеството между две европейски организации - EDF и CEA - които имат богат опит в областта на ядрената енергетика и научните изследвания. Salome-Meca е в основата на кода на оригиналното Salome проектиране, което е разработено от CEA и предоставя интегрирана среда за предварително моделиране и симулации в областта на науката и инженеринга. Един от най-големите предимства на Salome-Meca е възможността за решаване на задачи, свързани с термо-механични проблеми, което го прави особено полезен за симулации на поведението на материалите при високи температури и под влияние на механични натоварвания. Salome-Meca е подходящ за използване в различни области, включително машиностроенето, авиацията, космическата промишленост, изследван